06 – 538 55 006 | Praktijk Bloos | Oranjelaan 5 | 2712GA | Zoetermeer

Zwanger en een droge huid?

door | jan 18, 2020 | 0 Reacties

Het hele lichaam verandert gedurende de zwangerschap. Je huid gaat ook veranderen. Elke vrouw reageert hier anders op. Een veelvoorkomende klacht is een droge en gevoelige huid, zowel op het lichaam als gezicht.

Een droge huid gaat schilferen en kan enorm gaan jeuken. Jeuk hebben is erg vervelend en door de jeuk ga je krabben. Uiteindelijk maakt het krabben het alleen maar erger en kunnen er zelfs kleine wondjes ontstaan. Door de droogte wordt de huid ook gevoeliger voor verzorgingsproducten. Vaak ga je meerdere verschillende merken huidproducten uit proberen. Alleen door de zwangerschap kan je sowieso sneller allergisch reageren. Je huid kan hierdoor met een overgevoeligheidsreactie gaan reageren. Hierdoor wordt je droge huid een allergische huid.

 Hoe ga je om met je droge huid?

 

  1. Gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten

Biologische natuurlijke producten kunnen de huid op een zachte manier verzorgen zonder de huid uit balans te brengen. Op deze manier wordt er een huidverbetering gecreëerd die  zorgt voor een oplossing op de lange termijn. Natuurlijke producten bevatten o.a. kruiden, oliën en extracten van bloemen en planten die geproduceerd worden zonder synthetische pesticiden of genetisch gemodificeerde ingrediënten.  Veel ingrediënten in synthetische huidverzorging drogen de huid nog meer uit.

Hieronder enkele voorbeelden die je echt niet in je huidverzorging wilt hebben:

  • Harde alcoholen zoals SD alcohol, methyl alcohol

Deze drogen de huid enorm uit en maakt de huid gevoelig voor cosmetica.

  • Conserveermiddelen zoals formaldehyde, phenoxyelhanol

Conserveermiddelen zijn hormoonverstoorders. Je hormoonhuishouding verandert al door de zwangerschap. Invloeden van buitenaf
wil je zoveel mogelijk beperken.

  • Schuimmiddelen zoals beeswax acid, sodium laureth sulfate

Deze producten ontvetten de huid van ons eigen talgvet. Talg heb je nodig om de huid juist soepel te houden.

  1. Verzorg je huid elke dag

Het is belangrijk om elke dag je huid te verzorgen, zowel in de ochtend en in de avond. Creëer voor jezelf een ritueel dat je 2x per dag herhaald. Dit kan bijvoorbeeld zijn; reinig je huid met een milde reinigingsmilk gevolgd met een lotion. Sluit af met een voedende crème afgestemd voor je huid.  Ik heb mijzelf aangeleerd altijd onder de douche mijn huid te reinigen en hierna te verzorgen. En in de avond herhaal ik dit ritueel aan het begin van de avond. Zo kan je het nooit vergeten omdat je graag je bed in wilt.

Ik raad je aan om echte reinigingsproducten te gebruiken die ook jouw huid verzorgen zoals de reinigingsmilk en de lotions van Societe Provencale d’Áromatherapie en Les Gevots. Deze producten reinigingen de huid op een milde manier zonder de PH waarde van de huid te beschadigen. De verzorging begint nu al met deze producten, want het maakt de huidbarrière ook sterker tegen invloeden van buitenaf

  1. Douche

Douche niet meer dan 1x per dag met lauw warm water. Water droogt je huid uit. Elke keer als je een douche neemt heeft je huid ruim 1,5 uur nodig om te herstellen van het water en de zeep. Gebruik tijdens het douche niet teveel zeep. Al die opschuimende wasgels drogen de huid nog meer uit. De schuimende bestanddelen in een douchegel wil je niet op je huid hebben, omdat zij je huid ontvetten. Ik adviseer je om een zachte biologische douchegel of een stuk zeep te gaan gebruiken. Na het douchen smeer je in met een verzorgende bodylotion.

  1. Drink voldoende water

Een droge huid komt ook deels van binnenuit. Drink genoeg water en thee. Vermijd de frisdranken en vruchtensappen. Dit geeft je lichaam alleen maar onnodige suikers en is niet dorstlessend.

Het resultaat van deze adviezen is een comfortabele huid. Een huid die niet meer schilfert of jeukt. En je krijgt een vast huidverzorgingsritueel, heerlijk toch!

Wil je hulp bij het creëren van een eigen huidverzorgingsritueel?
Ik nodig je uit voor een huidanalyse in mijn praktijk, geheel kosteloos. Tijdens deze huidanalyse krijg je alle stappen te horen om je huid goed te verzorgen. Samen even de klachten doornemen en advies krijgen is altijd even prettig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *