06 – 538 55 006 | Praktijk Bloos | Oranjelaan 5 | 2712GA | Zoetermeer

Welke crème voor je eczeem huid?

door | jan 28, 2020 | 0 Reacties

Eczeem is een vervelende huidaandoening met veel jeuk. Je huid wordt enorm droog en in de ergste fase kunnen er zelfs pijnlijke wondjes en kloofjes ontstaan. Door de droogte ontstaan er mini scheurtjes in de beschermende huid barrière. Door deze scheurtjes verliest je huid nog meer vocht en kunnen allergenen van buitenaf makkelijk de huid in komen. Dit is één van de redenen dat je huid vaak niet tegen meerdere cosmetica producten kan.

De reguliere zorg geeft een hormoonzalf met een lanette zalf als verzorging erbij. Een hormoonzalf bestaat uit corticosteroïden, dit is een synthetische schildklierhormoon. De crème werkt op dat moment,  alleen het lost de oorzaak niet op. Wordt de crème niet gebruikt dan manifesteert het eczeem zich. Wordt de crème wel gebruikt, dan is het eczeem rustiger. Je huid wordt vaak rood en gevoelig als gevolg van deze crème.

De lanette zalf is een vaseline crème, het hoofd bestanddeel is een minerale olie. Dit ingrediënt sluit je huid af zonder het echt te voeden of echt werkzaam te zijn. Deze zalf werkt op dat moment, maar het lost het vochtprobleem van de huid niet op.Door deze manier van behandelen raakt je eczeemhuid  in een vicieuze cirkel. Gebruik je het wel, dan is de huid rustig. Gebruik je het niet, dan weer last van eczeem.

Nu is het belangrijk om natuurlijke huidverzorging te gaan gebruiken. De natuur kan de huid echt gaan ondersteunen. Met jouw huid wil je twee doelen bereiken; het kalmeren van de huid en zorgen dat het weer zijn eigen vocht vast kan gaan houden. Wanneer je dit hebt bereikt, dan zal je zien dat je huid weer comfortabel aanvoelt. Je huid gaat er zichtbaar beter uit zien; minder droge schilfers, minder pijnlijke wondjes en de roodheid neemt af.

Doel 1: Hoe kalmeer je jouw eczeem huid?

Start met de huid schoon te maken met natuurlijke reinigingsproducten, zoals een zachte milk met blauwe kamille. Reinig het gezicht 2x per dag met lauw water en het lichaam maximaal 1 per dag met niet te warm water.  Hierna adviseer ik om een pure aloë vera gel te gaan gebruiken. Aloë vera heeft het vermogen om de huid te kalmeren. Let nu wel goed op de ingrediëntenlijst. Laatst kwam ik in een winkel een aloë vera gel tegen waarin nog extra ingrediënten zaten, zoals alcohol denat. Dit is een uitdrogende alcohol die wil je niet op je huid hebben.

Doel 2: Hoe zorg je ervoor dat de vochtbalans in jouw huid verbetert?

Jojoba olie is een speciale olie. Deze olie lijkt sterk op ons eigen talg van de huid en gaat er voor zorgen dat de huid weer vet wordt. Bij de aanschaf van Jojoba olie is het weer erg belangrijk om de juiste biologische versie te gebruiken. De natuurlijke biologische jojoba olie bevat alle krachtige stoffen van de plant. Een synthetische jojoba olie is alweer zo bewerkt dat alle werkzame stoffen verdwenen zijn.

Je mag de aloë vera gel en jojoba olie zo vaak gebruiken als je wilt per dag. In het begin zal je het vaker gaan gebruiken. Wanneer je huid rustig is, zal je het 2x per dag aanbrengen in de ochtend en in de avond.

Wil je graag deze producten voor je huid uitproberen? In mijn praktijk heb ik de beste vorm van een aloë vera gel en jojobaolie. Door het zelf te ervaren, voel je wat dit product voor je kan betekenen.

Stralende groet,

Els

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *